Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

53. Antalya Film Festivali’nden örnek tema: Darbe ve mülteciler

Türkiye'nin en uzun soluklu festivali olan Uluslararası Antalya Film Festivali, 53'üncü yılına daha güçlü yeniliklerle giriyor.
Sinemanın ışığının Antalya'dan yükselmesine sayılı günler kaldı.
Heyecanla beklediğimiz Antalya Film Festivali'nin programına bu yıl iki anlamlı seçki konuldu.
İlkinin adı; Güneş Tutulması.
Bu bölümde darbeler ile ilgili filmlerin gösterimi yapılacak.
Bu bölümün bir diğer güzelliği ise; gösterilen filmler 15 Temmuz'a ve 15 Temmuz şehitlerimize atfedilecek.
İkinci seçki de yine oldukça anlamlı bir temaya sahip.
Türkiye, 3 milyon Suriyeli mülteciye evsahipliği yaparken bu konunun film festivali aracılığıyla gündeme getirilmesi çok güzel düşünülmüş.
Seçkinin başlığı da oldukça etkili: Hiçbir Yerin İnsanları. Bu büyük insanlık dramına hem filmlerle ilgi çekmek, hem de sanatçıların bu konularda duyarlılıklarını görmek için gün sayıyoruz.

FESTİ VAL YOLU
Uluslararası Antalya Film Festivali için Cam Piramit, bir festival merkezine dönüştürülüyor.
Cam Piramit ile Antalya Kültür Merkezi arasındaki kral yolu da festival yoluna ekleniyor. Bu alanda söyleşiler, imza günleri, müzik dinletileri, atölyeler, sergiler, sosyal sorumluluk standları yer alacak. idd ialı filmler Film festivalinin en ilgi çekici kategorisi olan Ulusal Yarışma Bölümü'nde Altın Portakal ödüllerine aday gösterilen, ikisi belgesel 12 filmin hepsi birbirinden iddialı. Yeşim Ustaoğlu'nun 'Tereddüt' filmi, Derviş Zaim'in ise 'Rüya' adlı yeni başyapıtlarının da yer aldığı Altın Portakal adaylarından sekiz film, yönetmenlerinin ilk uzun metrajlı filmleri ve ikisinin de ikinci filmi. Jürinin işi oldukça zor.
16 Ekim'de başlayacak festival, 23 Ekim'de düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek. Festivalde bu yıl ilk defa gerçekleşecek yenilikler için Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel, Elif Dağdeviren ve ekibi büyük alkışı sonuna kadar hak ediyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA